0312 911 48 89 info@novaisitme.com
Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Kulak iltihabına ne iyi gelir? Bebeklerde, çocuklarda ve hatta yetişkinlerde dahi meydana gelme olasılığı oldukça yüksek olan hastalıklardan biri de kulak iltihabıdır. Kulakta şiddetli bir ağrıya neden olan ve kulakta basınç hissi yaratan, geçici de olsa işitme kaybına neden olan önemli bir hastalık türüdür. Kulakta meydana gelen iltihabın çeşitli sebepleri mevcuttur. Bu sebepler;

▪️Kulağa su kaçması,

▪️Sigara içme alışkanlığında artış,

▪️Kulak kanallarında kalıtımsal olarak darlık,

▪️Kemik büyümeleri,

▪️Hava kirliliğine maruz kalmaz,

▪️Üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonlar kulak iltihabına neden olabilir.

Kulak iltihabından kurtulmak için elbette KBB uzmanları tarafından muayene olmak ve ilaç tedavisi uygulamak her zaman daha doğru neticeler almanıza olanak sağlar.

Orta Kulak İltihabı Nedir?

En sık karşılaşılan sorulardan biri de orta kulak iltihabı nedir ve orta kulak iltihabına ne iyi gelir sorularıdır. Kulak üç bölümden oluşur ve orta kısmına orta kulak adı verilir. Orta kulakta bulunan zar kısmı ve zarın arka kısmı hava içeren bir boşluk olarak bilinir. Bu kısımda meydana gelen iltihap sorunu virüs ve bakterilerin çoğalması demektir. Orta kulak iltihabı daha çok bebek ve çocuklarda görülür. Özellikle de gece boyunca bebekleri ve çocukları ağrıdan uyutmayan, ateşlenmelerine ve sık sık ağlamalarına neden olan bir durumdur. Ebeveynlerin akıllarında buna istinaden bebeklerde orta kulak iltihabına ne iyi gelir sorusu belirir. Bebeklerde bu iltihaplanma başladığı zaman ateş de yükselmeye başlar. Kulak Burun Boğaz Hekimi tavsiyesi ile ilaç tedavisi uygulanan bebeklerde iyileşme olmadığı kulak tüpü vb müdaheleler de olabilir.

İç Kulak İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Orta kulağın yanı sıra iç ve dış kulakta da iltihaplanma meydana gelebilir. İç kulak iltihabına ne iyi gelir diye sorulduğunda ise öncelikle iltihabın nedeni bilinmelidir. İç kulak labirent şeklinde olan ve dengede kalmayı sağlayan, işitme duyusunu kontrol eden kulak kısmıdır. En iç kısımda yer aldığından iltihaplanması çok daha hızlı şekilde gerçekleşir. İç kulak iltihabında;

▪️Mikroplar çok daha hızlı bir şekilde üremeye başlar.

▪️Kronik boyutlarda ağrılara dönüşebilir.

▪️Uğultu ve işitme kaybı gibi ciddi sendromları görülebilir.

▪️Kusma ve bulantı, baş dönmesi ve denge bozukluğu gibi sorunları beraberinde getirebilir.

Bu tür belirtileri bulunan iç kulak iltihabı antibiyotik ile tedavi edilebilir.

Kulak Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Kulak enfeksiyonu belirtileri kişiden kişiye ve hastanın yaş grubuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak ele alındığından en yaygın belirtiler şunlardır;

▪️Kulak enfeksiyonları akut ya da kronik olarak ortaya çıkabilir.

▪️Bu enfeksiyonlar alerjiye neden olabilir.

▪️Soğuk algınlığı,

▪️Sinüs enfeksiyonu,

▪️Aşırı derecede mukus üretimi,

▪️Kulakta şiddetli ağrı ve basınç hissi, Bebeklerde huzursuzluk ve ateş yükselmesi,

▪️İşitme kaybı ve kulak drenajı gibi belirtileri mevcuttur.

Özellikle de bebeklerde kulak enfeksiyonu belirtileri ateş ve vücutta kızarma olarak da ortaya çıkar. Bebekler uyku uyuyamaz ve huzursuzluk yaratırlar.

İç Kulak Enfeksiyonu Belirtileri

İç kulakta meydana gelen iltihaplanmanın en belirgin belirtileri kulakta irin oluşması, normalden daha fazla sıvı akıntısı, aniden uğultu hissine kapılma, kusma ve bulantı şeklinde kendini gösterir. Bazı durumlarda ve kişilerde hafif işitme kaybı da görülebilir.

Orta Kulak Enfeksiyonu Belirtileri

Orta kulak enfeksiyonu belirtileri ise yetişkinlerde farklı, bebek ve çocuklarda farklı şekilde kendini gösterebilir. Yetişkinlerde meydana gelen orta kulak iltihabında;

▪️Uyumakta güçlük çekme,

▪️Dengede duramama,

▪️İşitmede kayıp,

▪️Midede bulantı ve kusma,

▪️İshal,

▪️İştahsızlık,

▪️Kulak zarında yırtılma,

▪️Sinirli ve huysuzluk hali,

▪️Kulaktan kötü kokulu sıvıların akması ve geçici sağırlık belirtileri kendini gösterir.

Çocuklarda ise yüksek ateş, baş ağrısı, kulakta kaşınma ve kulağı çekiştirme belirtileri meydana gelir.

Dış Kulak Enfeksiyonu Belirtileri

Dış kulakta meydana gelen enfeksiyon sorunu en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan birisidir. Oldukça yaygın olan dış kulak enfeksiyonu belirtileri arasında kulakta kızarıklık, kıkırdak çıkıntısında ağrı, kulakta çınlama, dışa doğru akıntıların meydana gelmesi, şiddetli kulak kaşıntısı yer alır. Bu tür belirtiler ile karşılaşanların aklında ise dış kulak iltihabına ne iyi gelir sorusu yer alır. Bu hastalıktan kurtulmanın en etkili yolu KBB uzmanından destek almak ve kulak damlası, antibiyotik kullanımı ise tedavi olmaktır.

Makalemizin sonuna geldik. Nova İsitme olarak sizlerden gelen en çok soruları burada bütün detayları ile paylaşıyoruz. Merak ettiklerinizi veya Sorularınızı Yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için https://novaisitme.com/ sitemizi güncel olarak takip edebilirsiniz.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bir cevap yazın