0312 911 48 89 info@novaisitme.com

İşitme Cihazı Fiyatları 2022

İşitme cihazı almak isteyen kişiler ilk olarak işitme cihazı fiyatları konusunda inceleme yapmaktadır. Bunların fiyat aralıkları oldukça geniştir. Burada bilmeniz gereken husus cihazların alınırken hasta gereksinimlerinin ve hastaneden alınan raporların değerlendirilip bir tavsiye yapıldığıdır. Dolayısıyla kişinin isteği sadece bir etmen değildir. Aralarından bazıları,

  1. İşitme cihazı markası,
  2. Hastanın yaşı,
  3. Cihazın teknik özellikleri,
  4. Hastanın gereksinimleri,
  5. Pilli olup olmadığı,

Şeklindedir. Ankara’da işitme cihazları güncel fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişim kurabilirsiniz Bu nedenle her hasta için geçerli farklı bir fiyat aralığı yer almaktadır. Bununla birlikte daha düşük ücretli olanları değerlendirmek pil/şart durumuna göre belirlenebilir. Ayrıca daha düşük teknik özellikli olanları seçerseniz, ödeyeceğiniz meblağ da azalır. Bunun haricinde kulağın neresine takıldığı, duruşu, tasarımı bir etmen değildir. İşitme cihazları fiyatları 2022 yılında,  2.500 ile 25.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

İşitme Cihazı Markası

Eğer en ucuz işitme cihazı fiyatları arıyorsanız, bunun için hangi etmenleri değerlendirmeniz gerektiği bilinmelidir. Aralarından birincisi olan marka,  işitme cihazının kim tarafından üretildiğini ifade eder. Burada bazı seçenekleriniz,

  1. Resound,
  2. Livio AI
  3. Via Pro,
  4. Beyond
  5. Beyond Z,
  6. Evoke,
  7. Unique,
  8. Livio Edge AI,
  9. Muse IQ,
  10. Soundless Synergy IQ,
  11. Interton,
  12. Audifon,
  13. Sino gibidir.

Bunlar fiyat bakımından aynı değildir. Dolayısıyla daha düşük ödemek isterseniz markaya dikkat ederek bunu sağlayabilirsiniz.

Hastanın Yaşı

İşitme kayıpları birçok nedene bağlı olarak gelişmektedir. Kanal içi işitme cihazı fiyatları bir düşme veya yükselme sebebi olmasa da, kullanacak hastanın yaşı büyük bir faktördür.  Zira bunlar çocuklar için özel üretimdir. Böylece sesleri daha iyi ve verimli algılamaları sağlanır.

Ayrıca onlar için üretilen cihazlar normale nazaran daha dayanıklıdır. Bunun temel nedeni onların sık sık bunları kurcalaması, böylece bozabilmesidir. Ayrıca onların kullanımda zorluk yaşamaması için rahat bir yönü vardır.

Bu sebeple çocuğunuz için alacağını zir işitme cihazı yetişkinlere oranlar daha yüksek/alçak olabilir.

Cihazın Teknik Özellikleri

İşitme cihazları her ne kadar aynı amaca hizmet etse de teknik özellikleri değişkenlik göstermektedir. Kulak işitme cihazı fiyatları bunlara göre değişkenlik arz eder. Bu kapsama,

  1. Kişinin ne kadar işitme kaybı yaşadığı,
  2. Hastanın anlama ve konuşma yetisi,
  3. Hastanın yaşadığı çevre,
  4. Hastaların ihtiyaçları de teknik özelliklere etki eden faktörlerdir.

Zira cihaz tavsiyesi yapılırken bunlar göz önünde bulundurulur.  Ancak tümü bunlarla sınırlı değildir. Çünkü sesleri daha iyi duymak istiyorsanız, ince ses ayarı yapabilmeniz gerekir. Bunu sağlayacak cihazlar da vardır. Ancak meblağ olarak daha üst katmandadır. Ayrıca,

  1. Dışarıdan gelen seslerin şiddeti,
  2. Normal konuşmayı ve dışarıdan gelen gürültüyü ayırabilmesi,
  3. Sesin geldiği yönü doğal şekilde sunması,
  4. Sesin dengeli olması,

Maddeleri de bunu etkiler.

Örneğin Resound LİNX 3D serisinin teknolojik özellikleri

Hastanın Gereksinimleri

İşitme sorunu yaşayan her hastanın gereksinimi farklıdır. Bu nedenle işitme cihazı alacaksanız, bilmeniz gereken ilk şey en iyi işitme cihazı fiyatları konusunun her hastada değişebilmesidir. Zira bunlar özel bir yapıdadır. Bir kişi için iyi olan, sizde aynı etkiyi vermeyebilir.

Dolayısıyla bunların alınmasından önce bir rapor temin edilmesi gerekir. Hastanelerin KBB bölümlerinden elde edilebilecek olan rapor ve reçete ardından işitme cihazı satan merkeze gitmeniz, ardından da size sorulan soruları cevaplamanız gerekir.

Ardından yetkili kulak yapısı, işitme kaybı oranı, konuşma-anlama yetisi, kişisel ihtiyaç, kullanım becerisi gibi maddeler üzerinden bir öneri yapar.

Pilli Olup Olmadığı

İşitme cihazları pil kullanarak çalışmaktadır. İşitme cihazı pili fiyatları farklılaşmakla birlikte cüzi miktardadır. Eğer piliniz bitmişse,  doğal olarak yenilenmediği sürece sistem kullanılamaz hale gelir. Ancak günümüzde birçok marka olduğu için hepsinin enerjisi farklı sürelerde dayanır.

Bu nedenle kulak arkası işitme cihazı fiyatları hakkında inceleme yaparken, size maksimum sürede yeteceğinden emin olmanız önerilir. Böylece pil daha uzun süre kullanım görebilir. Eğer bu size pratik gelmiyorsa son zamanlarda şarj edilebilir olanlar da öne çıkmaktadır.

SGK İşitme Cihazı Ödemesi Var Mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu söz konusu kanal içi işitme cihazı fiyatları hakkında ödeme yapmaktadır. Bunlar kişiye değil satın alınacak olan merkeze gerçekleştirilir ve şu şekildedir;

  1. 18 yaş ve üzeri, emeklilere 1113,75 Türk Lirası ödenmektedir.
  2. 4 yaşından küçük bakmakla yükümlü çocuk için 2004.75 Türk Lirası ödenmektedir.
  3. 5-12 yaş arasında çocuklar için 1782,00 Türk Lirası ödenmektedir.
  4. 13-18 yaş arası çocuklar için 1670,62 Türk Lirası ödenmektedir.
  5. 18 yaş ve üzeri, çalışanlara 891 Türk Lirası ödenmektedir.

Bu sayılar yıldan yıla farklılık gösterebilir. Dolayısıyla en güncel sonuçlar SGK üzerinden elde edilebilir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu ile irtibat kurarsanız işitme cihazı çeşitleri ve fiyatları, diğer merak ettikleriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşitme Cihazı Alınırken Bilinmesi Gerekenler

İşitme insan hayatında büyük bir öneme sahiptir. Dolayısıyla bu konuda teknik özellikler yerine işitme cihazı Ankara fiyatları üzerinden hareket etmek doğru değildir. Zira yüksek nitelikler sizin ya da sevdiklerinizin daha iyi duymasını sağlar.

Düşük modeller istiyorsanız, bunun için markaya ve daha düşük teknik özelliklere bakmanız ve tercih etmeniz yeterlidir. Ancak ses ayrımı güzel değilse, çok yüksek veya düşük algılanmasına neden oluyorsa, kullanımı zorsa, pili çabuk bitiyorsa yaşam kalitenizi düşürecektir. Ayrıca bu cihazlar rastgele değil doktor kontrolünde satın alınır.

Rapor ve reçeteniz yoksa işlem yapılmaz. Zira test sonuçlarına göre hareket edilir. Ancak aldıktan sonra bunlar geçerliliğini belirli bir süre taşır. Raporlar için bu 4 ay, reçetelerde 10 iş günüdür. Dolayısıyla uzun süre ertelemek geçersiz kaldığı için alamamanıza neden olabilir. Bu durumda tekrar hastaneye gidilip, rapor alınır.

Bir cevap yazın